BGoosArt

Bert Goossens

Mijn naam is Bert Goossens en ik woon in Oosterhout. Ik heb al jaren een passie voor beeldende kunst en muziek. Als kind had ik al veel interesse op het gebied van schilderen en ruimtelijk inzicht. Dit heb ik op latere leeftijd verder als autodidact ontwikkeld. Naast schilderen als creatieve uitingsvorm oriënteer ik me steeds meer in het creëren van objecten van staal.

 Sculpturen: naast schilderen als creatieve uitingsvorm oriënteer ik me steeds meer op het creëren van objecten van staal. Deze beelden staan op de grens van abstract en figuratief. Daarbinnen heb ik een eigen stijl weten te ontwikkelen. Het spelen met vormen en ruimtelijke structuren vind je regelmatig terug in mijn werken. 

 

schilderijSchilderijen: bij het schilderen met acryl vind ik mijn inspiratie vooral in de lichaamstaal die mensen gebruiken om hun passies en emoties te tonen. In deze schilderijen wil ik gezichtsuitdrukkingen op het doek zetten waarbij de gevoelens van de mens naar voren komen. Ik werk graag vanuit toepassing van gemengde technieken. Soms werk ik vanuit natuurlijke en meer neutrale tinten en laat de expressie ontstaan vanuit vorm en materiaalgebruik. De andere keer kies ik voor meer expressieve, maar niet voor de hand liggende kleurstellingen in mijn schilderijen.

 

Inspiratie is voor mij steeds weer drang te hebben om iets nieuws te maken. Het zijn de bronnen die van buiten komen welke mij deze drang geven. Zo zijn het mensen en de dingen die ik dagelijks om me heen zie waarbij deze inspiratie ontstaat.